Praktijk gespecialiseerd in Mindfulness Based Cognitieve Therapie voor mensen met psychische klachten

Zit je hoofd vol, sta je continue “aan” in een soort adrenaline stand, ben je opgebrand, overprikkeld,  angstig, somber, kan je niet meer stoppen met denken en weet je niet meer hoe je innerlijke rust kan vinden? Dan helpen wij je graag middels mindfulness therapie.

Door mindfulness kan je leren los komen van negatieve gedachten en emoties die je functioneren kunnen belemmeren. Gedachten gaan altijd over het verleden en de toekomst, daar waar angsten, zorgen en stress kunnen ontstaan. Met mindfulness leer je terug te keren naar het huidige moment, zodat je innerlijke rust kan vinden en je beter met de tegenslagen van het leven om kan gaan.

Mindfulness

Mindfullness is afgeleid van het woord “mindful” wat betekent “met je bewuste aanwezigheid in het nu zijn”. Deze toestand kan je bereiken door verschillende meditatie en aandachtsgerichte oefeningen.

Meer weten?

Voor wie

Angst | Depressie | Burnout

Je kan bij ons terecht voor angst, depressie, burnout en verwante problematiek. Denk aan zingevingsproblemen, liefdesverdriet, dwanggedachtes etc. Als je merkt dat je verstrikt bent geraakt in je eigen gedachten en je relativeringsvermogen je in de steek laat door alle chaos in je hoofd, als je niet meer kan ontspannen en geen rust meer kan vinden, dan kan mindfulness therapie je helpen.

Bij twijfels en vragen: bel gerust! Dan bespreken we samen of je bij mij op je plek zou zitten of dat we je beter (aanvullend) door kunnen verwijzen.

Contact

Behandelingen

Wij bieden zowel groepsgewijze als individuele therapie die afgestemd kan worden op jouw situatie en behoefte. Vooraf is een persoonlijke intake mogelijk.

Kennismaking

8-weekse MBCT-training

Losse Therapiesessies

Bekijk voor uitgebreide informatie over therapiemogelijkheden, tarieven en vergoedingen:

Werkwijze & tarieven

De trainingen zijn heel fijn! Rosalie creëert een rustige omgeving waar je leert om te gaan met je onrustige leven/gevoelens. Ik ben heel erg bij me eigen gevoel zelf terug gekomen door de mindfulness. Dit komt door een veilig gevoel in de groep, fijne oefeningen en een fantastisch begeleiding.

D.B.

Naast fijne en verhelderende gesprekken met Rosalie heb ik ook bij haar de mindfulness cursus gevolgd. Dit waren ontspannende sessies waarin ik veel geleerd heb. De therapie en de mindfulness hebben mij geholpen om mijn rust weer terug te vinden.

Lisanne Veerman

Het was een mooie leerzame ervaring met fijne begeleiding erin en zeker een aanrader voor iedereen om hier wat uit te halen. Met een groep onbekenden ook erg bijzonder om te merken dat je niet alleen bent. Ben hierdoor liefdevoller naar mezelf gaan kijken en bewuster geworden van mijn lijf.

Debica Lefrandt

De mindfulness training heeft geholpen om meer rust te vinden in het dagelijks leven. Een fijne manier om dichter bij jezelf te komen en te leren ervaren en accepteren van wat er is. Rosalie is een heel fijne psychologe die je snel op je gemak laat voelen en een veilige sfeer creëert in de groep. Een aanrader!

S.R. Dijkstra