Rosalie Kloos

"Ik denk dat psychische problemen vaak ontstaan doordat we ons verzetten tegen onze zwaktes en kwetsbaarheden. Ik help mensen graag om juist meer compassievol met zichzelf om te gaan en daardoor meer in hun kracht te komen. Mindfulness therapie kan daarbij helpen."

Ik ben een 35-jarige psycholoog NIP met veel werkervaring binnen de re-integratie, psychosomatische revalidatie en de specialistische GGZ. Ik ben een laatbloeier om het zo maar te zeggen en het mooie daarvan is dat dat komt omdat ik ervaringsdeskundige ben. Op diverse gebieden zoals depressie, angsten, zingevingsproblemen en liefdesverdriet heb ik zelf mogen struggelen waardoor ik in staat ben tot een andere kleur empathie.

Mijn werk is voor mij een mooie zingeving. Elke dag weer ben ik dankbaar voor het kijkje in de ziel wat mensen mij geven. Daar is moed voor nodig. Ik bewonder de kwetsbaarheid van mensen, omdat daar ook de kracht en de authenticiteit zit. 

In 2004 heb ik mijn master arbeid- en organisatiepsychologie behaald aan de Universiteit van Utrecht. Na een vervolg opleiding tot revalidatiepsycholoog, heb ik mijn studie klinische psychologie vervolgd en een NIP registratie behaald. Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse bijscholingen gedaan waaronder de opleiding mindfulness based cognitieve therapie (MBCT), voice dialogue opleiding (dynamische vorm van schematherapie), EMDR opleiding, Affectfobietherapie (AFT), Acceptance Commitment Therapie (ACT), Neurolinquistisch programmeren (NLP) en cursussen op het gebied van re-integratie/ loopbaanadvisering.

Binnen de SGGZ van 2 grote instellingen merkte ik dat ik voorkeur heb voor dynamisch inzichtgevend behandelen i.p.v. klachtgericht. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar een eigen praktijk. Ieder mens is uniek en heeft een eigen benadering nodig vanuit verschillende invalshoeken en stromingen. Ik kijk vooral wat bij jou past.  Ik hoop dat je na een behandeling jezelf vooral beter begrijpt en daardoor makkelijker bijsturing op jezelf kan vinden en oude ongewenste patronen kan doorbreken.

Daarnaast heb ik door mijn werkervaring en  achtergrond vanuit de revalidatie (SOLK problematiek),  een meer holistische kijk op klachten ontwikkeld. Daarmee benadruk ik de wisselwerking tussen lichaam en geest. Je lichaam kan je helpen om beter in contact te komen met je emoties, die kunnen dienen als een innerlijk kompas om richting te geven aan je leven. Ik denk dat we meer naar ons lichaam moeten leren luisteren, (emotionele) mindfulness kan daarbij helpen.

Voor psychologiepraktijk Closer richt ik me met name op mindfulness training in combinatie met aanvullende gesprekken. Daarnaast werk ik voor meerdere SGGZ praktijken (waaronder Evenzicht) als behandelend psycholoog en geef ik kortdurende psychotherapie, waaronder affectfobietherapie.


"De training was voor mij echt een openbaring. Ik heb geleerd hoe ik meer kan vertragen en meer van het leven kan genieten."

- Deelnemer