Werkwijze & tarieven

Ons aanbod

8-Weekse mindfulness training

  • 8-weekse MBCT traning
  • Wekelijkse sessies van 2,5 uur op een vast tijdstip
  • Maximaal 6 personen
  • Zakelijk tarief €595
€ 395,-

Vrijblijvende kennismaking

  • Duur: 30 minuten
  • Vrijblijvende kennismaking
  • Kennismaking van 30 minuten
€ 50,-

Losse sessies

  • Duur: 45 minuten
  • Mag gedeeld worden met andere personen
  • Bij afspraken die binnen 24 uur van tevoren worden afgezegd zal 50% in rekening gebracht worden.
€ 80,-

Zie de agenda voor de startdatum van de trainingen.   Agenda

Je kan kiezen voor de 8 weekse MBCT groepstraining met of zonder kennismaking vooraf en met of zonder individuele aanvullende sessies (naar eigen behoefte). Daarnaast zijn alleen individuele sessies ook mogelijk als je liever niet deelneemt aan een groep, of als je een hele training wat veel vindt. Ook mag je in overleg je eigen kleine groepje maken als je liever een aantal sessies met een paar bekende mensen wilt doen. In dat geval delen we het tarief van de individuele sessies naar rato. Volg je al een lopende therapie, dan kunnen de mindfulness training en/of losse individuele sessies mogelijk ook een goede aanvulling zijn.

Omdat ik niet met vergoedingen werk, hoeft er geen psychische (DSM5) diagnose gesteld te worden en hoeft er geen behandelplan naar de huisarts verstuurd te worden. In het geval van individuele sessies, bespreken we samen vooraf wat je hulpvraag is en hoe ik je het beste kan helpen. Wil je bijvoorbeeld liever praten of meer praktische oefeningen of een combinatie, alles is mogelijk, als het jou maar helpt.

MBCT-training

De groepsgewijze 8-weekse mindfulness training zal in groepen van maximaal 6 personen plaatsvinden. De bijeenkomsten duren 2.5 uur per keer en zijn op vaste dagen/ tijden (zie agenda). Bij de training zal je een handboek ontvangen met 8 modules die we wekelijks doornemen, met thema’s als: het herkennen van stress signalen en leren ontspannen, zelfcompassie, aandacht voor de ademhaling en het doorbreken van de automatische piloot. Tijdens de bijeenkomsten is er veel ruimte voor praktische aandachtsgerichte oefeningen, zoals focus oefeningen, ontspanningsyoga, zintuigelijke oefeningen etc.  Ook krijg je en bespreken we wekelijks huiswerk. Het zal dan gaan om het dagelijks doen van bijv. ademhalingsoefeningen, bodyscan’s of het zelf bedenken van activiteiten die je meer vertraagd kan doen, zoals mindful douchen, eten, je hond knuffelen etc. Doel is dat je door de modules, het huiswerk en elkaar geïnspireerd wordt om voor jezelf uit te vinden hoe je een meer “mindful way of living” kan ontwikkelen.

Vrijblijvende kennismaking

In een gesprek van een half uur kan ik je meer vertellen over mindfulness en we kunnen kijken wat je hulpvraag is en of en hoe ik je het beste kan helpen. Ook kan je de ruimte zien waar de sessies/ trainingen plaats vinden, zodat je sfeer kan proeven.

Losse sessies

Dit zijn individuele therapiesessies die een mooie aanvulling kunnen zijn op de training of zonder training ingezet kunnen worden. We gaan aan de slag met jouw hulpvraag en wensen vanuit een dynamische manier van werken. Dat betekent dat we qua therapievormen kijken wat het beste bij jou aansluit. Misschien heb je de ene keer behoefte aan praten, maar wil je een andere keer liever een begeleide ontspanningsoefening doen. Of dat we eens wat dieper ingaan op jouw ontwikkelingsgeschiedenis en het ontstaan van je klachten. Alles is mogelijk, zolang jij maar het gevoel hebt dat het jou helpt. Zie over mij voor mijn visie en achtergrond qua opleiding en ervaring.

Vergoeding

De kosten voor deze behandeling worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Zit je momenteel in een ZW uitkering en kan deze behandeling bijdragen aan je herstel op de werkvloer dan wordt de behandeling vaak vergoed door de werkgever. Ook als je niet in de ziektewet zit, kan het zijn dat jouw werkgever open staat voor de vergoeding: in het kader van preventie en gezondheidsbevordering kan hij er zeker belang bij hebben dat zijn medewerkers deze training volgen. Neem hierover contact op met je werkgever. Na intake kan ik hier (in overleg met jou) wellicht een rol in hebben als dat nodig is. Tot slot is het ook mogelijk om zelf de behandeling te betalen.