Mindfulness training Zwolle

Bent u op zoek naar professionele maar toch persoonlijke mindfulness training in Zwolle? Bijvoorbeeld omdat u last heeft van stress op uw werk, in uw privéleven, of omdat u niet goed in uw vel zit? Psychologiepraktijk Closer helpt u met een persoonlijke oplossingsgerichte aanpak.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is afgeleid van het woord “mindful” wat betekent “met je bewuste aanwezigheid in het nu zijn”. Deze toestand kan je bereiken door verschillende meditatie- en aandachtsgerichte oefeningen.

De oorsprong van mindfulness ligt in het boedhisme. De Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn heeft het begrip uit zijn religieuze context gehaald en is daarmee grondlegger van de westerse mindfulness methode. Hij benoemt zeven instellingsfactoren die belangrijke pijlers vormen voor mindfulness: niet oordelen, geduld, eindeloos beginnen, vertrouwen, niet streven, acceptatie en loslaten.  Voortdurende bewustwording van deze instellingsfactoren kan je helpen in je bewustwordingsproces naar een meer “mindful” manier van zijn.

Waarom mindfulness training volgen in Zwolle?

De mindfulness trainingen van Psychologiepraktijk Closer worden gegeven door Rosalie Kloos, een 35-jarige psycholoog NIP met veel werkervaring binnen de re-integratie, psychosomatische revalidatie en de specialistische GGZ. Rosalie: "op diverse gebieden zoals depressie, angsten, zingevingsproblemen en liefdesverdriet heb ik zelf mogen struggelen waardoor ik in staat ben tot een andere kleur empathie. Mijn werk is voor mij een mooie zingeving. Elke dag weer ben ik dankbaar voor het kijkje in de ziel wat mensen mij geven. Daar is moed voor nodig. Ik bewonder de kwetsbaarheid van mensen, omdat daar ook de kracht en de authenticiteit zit."


"De training was voor mij echt een openbaring. Ik heb geleerd hoe ik meer kan vertragen en meer van het leven kan genieten."

- Deelnemer


Onze trainingen

Op onze locatie in Zwolle geven we regelmatig groepstrainingen. Daarnaast kunnen we tijd vrijmaken voor persoonlijke sessies. Bent u benieuwd wat we voor u zouden kunnen betekenen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen, of kijk in onze agenda voor binnenkort ingeplande sessies.